To blog μας δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, από τον Γενικό Διευθυντή του ομίλου MEDLAB, ιατρό χειρουργό Αλέξανδρο Γιατζίδη. Έχει σκοπό την ιατρική ενημέρωση, με απλό αλλά τεκμηριωμένο τρόπο σε καθημερινά θέματα. Τα θέματα τα επιμελούνται οι γιατροί του ΜΕDLAB αλλά και άλλοι φίλοι επιστήμονες - συνεργάτες.

Το medlabnews.gr διαβάζεται καθημερινά από 4000 από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο ενώ τα άρθρα μας αναδημοσιεύονται σε 250000 site και blogs. Επίσης άρθρα μας δημοσιεύονται και σε έντυπα από όλο τον κόσμο.

 

Δείτε και επιλέξτε θέματα από το Μedlabnews.gr

MEDLABNEWS

 

 

Αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας. Τροφές με σίδηρο. Ο ρόλος της βιταμίνης C

Σιδηροπενική αναιμία: τι είναι, που οφείλεται, τι προκαλεί, ποιοι κινδυνεύουν, πώς γίνεται η διάγνωση.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ

ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΟΠΩΣΗΣ

Σε ποιες παθήσεις διογκώνονται οι λεμφαδένες; Πότε και γιατί θα πρέπει να αφαιρούνται;

Human Papillomaviruses (HPV). Kονδυλώματα - μυρμηκιες

Παχαίνει ο υποθυρεοειδισμός; Tι είναι η Hashimoto. Ποια τα συμπτώματα, η διάγνωση και η θεραπεία.

Αδυνάτισε τρώγοντας! Το ξέρεις ότι υπάρχουν τροφές που αντί να σε παχαίνουν σε αδυνατίζουν;

Ο αποτελεσματικότερος και σίγουρος τρόπος για να χάσετε τα κιλά των εορτών

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα. Τι προκαλούν, πώς ανιχνεύονται και πώς αντιμετωπίζονται

Ενα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η ευεργετική δράση της λεμονάδας.

Υποφέρετε από καούρες; Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τι πρέπει να κάνετε;

 

 

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΓΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΜΑ!
milk 1

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ (NUTRICOSMETICS)
FILLE-MILK-4Σήμερα, η κοσμετολογία και η διατροφή είναι έννοιες αλληλένδετες σε πολλά επίπεδα.  Η έννοια της ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ βασίζεται στη φιλοσοφία ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στη διατροφή και την ομορφιά. Πρέπει να θρέφουμε το δέρμα μας εσωτερικά ώστε τα αποτελέσματα να φανούν εξωτερικά και ως αντίστροφο φαινόμενο λέγεται ότι οτιδήποτε είναι καλό για τον οργανισμό μας είναι καλό και για το δέρμα μας. Παρέχοντας στο δέρμα μας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται του προσφέρουμε ισορροπία, υγεία και ομορφιά. Οι νέες έρευνες αντλούν έμπνευση από αυτή τη φιλοσοφία και μέσα από τις νέες τεχνικές της βιοτεχνολογίας αξιοποιούν ουσίες πολύ γνωστές σε όλους μας δίνοντάς τους μία άλλη διάσταση ώστε να εισαχθούν αποτελεσματικά στην καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας. Και ποια άλλη ουσία είναι πιο θρεπτική και πιο γνωστή σε όλους μας από το γάλα!

ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ
milk 2Το γάλα, η πρώτη τροφή του ανθρώπου, ήταν η πρώτη από τις ουσίες που τράβηξε την προσοχή των ερευνητών που ασχολούνται με την Διατροφική Κοσμετολογία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα μεγαλύτερα σύμβολα ομορφιάς το χρησιμοποιούσαν μέσα στους αιώνες ώστε να κρατάνε το δέρμα τους νεανικό και λαμπερό. Ποιες είναι όμως οι ιδιότητές του που το ανέδειξαν ως την πρώτη ουσία στη λίστα των ερευνητών της Διατροφικής Κοσμετολογίας?

 

 

 

Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος είναι προβλήματα που απασχολούν λίγο ή πολύ τις περισσότερες γυναίκες. Η εμφάνιση του προβλήματος αυτού οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και για αυτό το λόγο είναι δύσκολη η αντιμετώπισή του.
Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ» πάνω στο δέρμα.
Ο όρος κυτταρίτιδα μάλλον είναι ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση «παραγεμισμένων» λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος.

 

 

 

Το φως ως σύμμαχος αλλά και εχθρός της επιδερμίδας
Η θεραπευτική δύναμη το φωτός είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Γνωστή είναι επίσης και η ζημιογόνος δράση του φωτός επίσης από τnν αρχαιότητα. Πως είναι δυνατό αυτές οι δύο διαπιστώσεις να είναι ταυτόχρονα σωστές και αντίθετες; Η απάντηση είναι απλή αλλά χρειάστηκε να περάσουν χιλιάδες χρόνια για να είμαστε σε θέση να την δώσουμε απλά και καθαρά. Με την ανάπτυξη τόσο της επιστημονικής γνώσης για τις ιδιότητες του φωτός αλλά και της τεχνολογίας για τη χαλιναγώγηση του το μυστήριο γύρω από το φως διαλευκάνθηκε και τώρα έχουμε στη διάθεσή μας πηγές φωτός που προσφέρουν χωρίς να καταστρέφουν.

24
Απρ
1 2 3

Προσφορές μήνα


Το blog μας με ιατρικά νέα


Free counters!